مقالات

آشنایی با 10 اشتباه رایج در کتابخوانی

10 اشتباه رایج در کتابخوانی
امتیاز بدهید

همه می‌خواهند کتاب بخوانند اما هیچکس به ما نمی‌گوید که چگونه شروع به خواندن کتاب کنیم و چه نکاتی را در کتاب خواندن رعایت کنیم. برخی از ما برای خواندن کتاب روش اشتباهی را دنبال می‌کنیم. همچنین برخی از ما ممکن است عادت خود به خواندن را پایان دهیم.

قطعا همه افرادی که امروزه کتابخوان هستند، در زمانی مبتدی بوند. این افراد با کسب مهارت در کتاب خواندن و یادگیری فنون مطالعه، از خواندن بدون هیچ فشاری برای تکمیل یک کتاب لذت می‌برند.

اکثر مردم دیدگاه اشتباهی درمورد مطالعه دارند. آنها کتاب را تنها به خاطر خواندن و تمام کردن آن می‌خوانند. این کار اغلب برای به دست آوردن حس موفقیت و خودنمایی در جامعه انجام می‌شود.

برای ایجاد یک دیدگاه درست نسبت به مطالعه، باید از اشتباهات کتابخوانی شناخت پیدا کرده و از آنها پرهیز کنید. در ادامه مطلب به 10 اشتباه رایج کتابخوانی اشاره می‌کنیم.

اشتباهات رایج در کتاب خواندن

عادات نادرست و اشتباهات کوچک و بزرگ هنگام مطالعه می‌تواند تمام زحمات شما را به باد دهد. کتابخوانی اشتباه درک نادرستی از مطالب به شما داده و یادگیری عمیق را از شما سلب می‌کند. مهم‌ترین اشتباهات رایج کتابخوانی که باید از آنها پرهیز کنید شامل موارد زیر است:

1- نگرانی درمورد کندی سرعت مطالعه

افرادی که برای اولین بار شروع به خواندن کتاب می‌کنند، در سرعت خواندن کند هستند. از آنجایی که افراد معمولاً فقط برای اهداف آکادمیک حفظ کتاب‌ها را تمرین می‌کنند، نمی‌دانند چه راه‌های دیگری برای خواندن کتاب وجود دارد.

با گذشت زمان سرعت مطالعه افزایش می‌یابد و لازم نیست در این مورد نگران باشید. سرعت مطالعه فقط با تمرین افزایش می‌یابد.

بسیاری از روش‌های تندخوانی وجود دارد که احتمالا از آن نکات و ترفندها برای خواندن کتاب استفاده کرده‌اید. دقت داشته باشید که اگر نکات و ترفندهای تصادفی را فقط برای تکمیل کتاب امتحان کنید، جوهر خود خواندن را از دست خواهید داد.

خواندن بستگی به سطح فردی دارد. اگر از قبل در خواندن مهارت دارید، ممکن است بتوانید در عرض چند دقیقه چندین صفحه کتاب را بخوانید. اما اگر در خواندن خود مبتدی هستید، ممکن است تکمیل یک صفحه زمان زیادی طول بکشد.

برای مثال تصور کنید که انگار یک مبتدی در باشگاه هستید. شما نمی توانید وزنه های کشنده را در روز اول بلند کنید. باید بدن خود را برای آن تمرین دهید. به همین ترتیب، باید مغز خود را تمرین دهید تا بتواند متن را تشخیص دهد و سریعتر بخواند. آهسته خواندن اشکالی ندارد. در روشی که برای خواندن کتاب انتخاب می کنید نباید احساس گناه داشته باشید.

2- نگرانی از ناتوانی در درک کتاب

هر نویسنده‌ای روش خاص خود را برای انتقال افکار خود از طریق کلمات دارد. برای مثال در حال حاضر مطالب این مقاله به روش ساده توضیح داده می‌شوند. اما همه چیز در جهان را نمی‌توان به روشی بسیار ساده توضیح داد. چیزهای زیادی برای یادگیری وجود دارد که بسیار پیچیده‌تر هستند و درک این چیزها زمان می‌برد.

بنابراین وقتی مبتدی هستید، کتاب‌هایی را که به سختی درک می‌شوند انتخاب نکنید. یک کتاب آسان برای خواندن بردارید و سپس محتوای آن را درک کنید. زمانی که فکر کردید توانایی کافی برای درک مسائل پیچیده را دارید، سپس به سراغ کتاب‌های پیچیده‌تر بروید.

اگر می‌خواهید کتابی را بفهمید، آن را آهسته بخوانید یا یک جمله یا پاراگراف را بارها و بارها بخوانید. شکستن بخش‌هایی از آنچه نویسنده می‌خواهد بگوید ممکن است به شما در درک بهتر کتاب کمک کند. اگر زمان کافی برای درک آن موضوعات پیچیده را دارید، ادامه دهید.

3- ترس از فراموشی مطالب

بسیاری از افراد فکر می‌کنند اگر حافظه ضعیفی دارند و مطالب را به یاد نمی‌آورند، خواندن چیزی فایده‌ای ندارد. این درحالی است که اهمیت درک کردن از به خاطر سپردن بیشتر است.

اگر چیزی را به وضوح درک کنید، دیگر نیازی به یادآوری آن نخواهید داشت و ناخودآگاه در جهت درست عمل خواهید کرد. لازم نیست همه چیزهایی را که می‌خوانید به خاطر بسپارید.

4- خواندن جلد به جلد

کار اشتباهی که بسیاری از افراد انجام می‌دهند این است که کتابی را از روی جلد به جلد می‌خوانند. این یعنی برای تمام محتوای کتاب به‌طور کامل وقت می‌گذارند. شما می‌توانید به سبک خود کتاب بخوانید.

می‌توانید گاهی کتاب‌ها را از وسط بخوانید تا حس کتاب را به دست بیاورید و سپس از اول بخوانید. همچنین می‌توانید فقط هر فصلی را که برایتان جالب است بخوانید. اگر محتوای اصلی کتاب را می‌دانید، نیازی به خواندن پیش‌گفتار و پاورقی‌ها نیست.

5- ترک نکردن کتاب

اکثر مردم در ترک خواندن کتاب تردید دارند، حتی زمانی که علاقه‌ای به آن ندارند. آنها فکر می‌کنند که انجام این کار درست نیست. سعی کنید تا جایی که می‌توانید یک کتاب را بفهمید، اما اگر محتوای کتاب باعث بی علاقگی شما می‌شود می‌توانید آن را رها کنید و به سراغ کتاب دیگری بروید.

6- قضاوت درمورد کتاب در چند صفحه اول

این واقعیت که ما نباید یک کتاب را از روی جلد آن قضاوت کنیم، درست است. ما نباید یک کتاب را بر اساس چند صفحه اول آن قضاوت کنیم. نویسنده زمان می‌برد تا شما را با اصول اولیه آشنا کند. محتوای جذاب و تاثیرگذار کتاب ممکن است در صفحات میانی یا پایانی باشد.

7- نخواندن مجدد کتاب

برای برخی کتاب‌ها، درک مفاهیم آنچه نویسنده برای گفتن دارد، ممکن است کمی طول بکشد. لازمه درک این مطالب مطالعه مجدد کتاب است. به‌طور خلاصه، مهم این نیست که چند بار یک کتاب را می‌خوانید، بلکه در مورد این است که آیا دیدگاه کتاب را درک می‌کنید یا خیر.

8- عدم یادداشت برداری

یادداشت برداری از آنچه که فهمیدیم، به ما کمک می‌کند تا نحوه درک مفاهیم را به خاطر بسپاریم. بیش از یک راه واحد برای درک یک مفهوم پیشنهاد شده توسط نویسنده وجود دارد. برای ایجاد یک مسیر ذهنی خوب به سمت درک خود، بهتر است در مورد آنچه می‌فهمید یادداشت داشته باشید.

9- خلاصه نکردن

ممکن است برخی از کتاب‌ها در بخش‌هایی از موضوع اصلی خارج شده و مطالب پرت ارائه دهند. شما باید از مطالب اصلی و مفید کتاب خلاصه تهیه کنید تا بخش‌های غیرمفید کتاب را به سرعت ورق بزنید.

10- عدم برجسته سازی مطالب

همیشه بخش‌هایی از کتاب وجود دارد که اهمیت ویژه‌ای برای شما برخوردارند. ممکن است این بخش‌ها به سبک زندگی سالم، فنون یا مهارت‌های خاصی اشاره کنند. شما می‌توانید این مطالب مهم را با رنگ‌های مختلف برجسته کنید تا توجه شما را جلب کنند.

سخن پایانی

کتاب‌ها بهترین منابع کسب علم تخصص و یادگیری هستند. کتاب خواندن برای بسیار از افراد به کاری روزمره تبدیل شده‌است. برای مطالعه و درک عمیق مطالب کتاب، نکاتی وجود دارد که لازم است رعایت شوند.

در این مطلب به 10 اشتباه رایج در کتابخوانی اشاره شد. شناخت این اشتباهات و پرهیز از آنها به شما کمک می‌کند تا نتیجه بهتری از مطالعه بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *